Vijesti

Obilježavanje 19. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i 32. godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske u kasarni „Bilećki borci“ Bileća


U kasarni „Bilećki borci“ Bileća svečano je obilježena 19. godišnjica postojanja 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, 32. godišnjica formiranja vojske Republike Srpske i Slava hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca.

Obilježavanje je počelo sa polaganjem cvijeća od strane delegacije 2.pješadijskog bataljona na spomen obilježje poginulim pripadnicima vojske Republike Srpske. Nastavljeno je Svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop zahumsko hercegovački i primorski gospodin Dimitrije u hrama Sv. Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca u kasarni „Bilećki borci“ Bileća. Svečanosti su pored pripadnika 2.pješadijskog bataljona prisustvovali predstavnici srpske pravoslavne crkve, boračkih organizacija Republike Srpske, penzionisani pripadnici vojske Republike Srpske, predstavnici Zajedničkog štaba i Operativne komande OS BiH, predstavnici PU Trebinje, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, načelnici opština i presjednici skupština opština istočne Hercegovine, predstavnici medija te ugledni privrednici i gosti sa prostora istočne Hercegovine.

Čestitajući praznik u svom obraćanju domaćin svečanosti, komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Vladimir Vujović zahvalio se gostima na prisustvu svečanosti i naglasio važnost čuvanja tradicija kao i obilježavanja značajnih datuma iz prošlosti u okviru Oružanih Snaga BiH. Istakao je značaj i potrebu formiranja vojske Republike Srpske, kao i mjesto i ulogu 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka koji nastavlja da baštini tradiciju vojske Republike Srpske. Komandant je takođe istakao odličnu saradnju pripadnika 2.pješadijskog bataljona sa lokalnim stanovništvom i civilnim institucijama u Bileći i Istočnoj Hercegovini. U okviru obilježavanja Dana 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka i dana vojske Republike Srpske pripadnici 2.pb/4.pbr su dana 23.04.2024.godine organizovali Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola iz Bileće a dana 30.04.2024.godine akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Trebinju i tad je prikupljeno 30 doza ove dragocjene tečnosti.

7 FOTO GALERIJA