Vijesti

U kasarni “Kozara“ u Banјaluci dočekan Badnјak


U organizaciji Komande 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i vojnih sveštenika pravoslavnog dušebrižništva, tradicionalno, 05.01.2017. godine u kasarni „Kozara“ u Banjaluci, održana je svečanost dočeka i osveštenja Badnjaka, kojom je za pripadnike OS BiH iz reda srpskog naroda započela proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika rođenja Bogomladenca, sina Božijeg Gospoda Isusa Hrista – Božića.

Svečanost kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika, započela je dočekom Badnjaka ispred Kluba Vojske Republike Srpske, a zatim su vojni sveštenici služili obred osveštenja Badnjaka nakon čega je usledilo kićenje Badnjaka i druženje uz bogat kulturno-umjetnički program.

Badnjak ostaje u kasarni „Kozara“ u Banjaluci sve do 13.01.2016. godine, kada će se iznijeti i ukrasiti Božićni prijem koji u kasarni „Kozara“ tradicionalno organizuje zamjenik ministra odbrane BiH iz reda srpskog naroda gospodin Boris Jerinić, nakon čega će se, u skladu sa Vjerom Pravoslavnom, tradicijom i običajima srpskog naroda, pristupiti nalaganju Badnjaka.

4 FOTO GALERIJA