Vijesti

Obilјežavanje krsne slave Vojske Republike Srpske i 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka u kasarni „Bilećki borci“ Bileća


U kasarni „Bilećki borci“ Bileća 28.06.2018. godine održana je svečanost povodom obilјežavanja krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, Vidovdana.

U hramu „Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca“ koji se nalazi u krugu kasarne služena je sveta liturgija, a zatim je za zvanice organizovan i Slavski ručak. Svečanosti su svojim prisustvom uveličali predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, boračkih organizacija Republike Srpske, penzionisani pripadnici bivše VRS, predstavnici civilnih institucija, predstavnici medija te ugledni privrednici s prostora istočne Hercegovine. Prisutnima se obratio komandant 2. pješadijskog batalјona pukovnik Nebojša Ivezić, koji je u svom govoru čestitao Krsnu slavu, naglasio neophodnost čuvanja tradicija, običaja i historijskih vrijednosti u okviru OS BiH i istakao važnost zajedničke saradnje između 2. pješadijskog batalјona kao predstavnika OS BiH i ostalih institucija i organizacija na prostoru istočne Hercegovine.