Vijesti

Posjeta LOT tima EUFOR-a OS Švicarske kasarni „Božan Šimović“ Čaplјina


U sklopu primopredaje dužnosti komandanta LOT kuće EUFOR-a Mostar, 23.04.2019. godine u radnoj posjeti komandi 4.pbr boravili su odlazeći komandant kapetan Matthias Corrodi i novi komandant LOT kuće kapetan P.Hirschi.

Goste je primio komandant 4.pbr brigadir Zdravko Rezo koji je u informativnom brifingu goste upoznao sa stanjem 4.pbr OS BiH. Nakon informativnog brifinga goste je interesovalo da li su pripadnici 4.pbr zadovolјni sa saradnjom sa pripadnicima EUFOR-a prvenstveno misleći na LOT kuću Mostar. Odlazeći komandant kapetan Matthias Corrodi se zahvalio komandantu 4.pbr na podršci oko organizacije bojevih gađanja pripadnika LOT kuća na strelištima “Gorica” Čaplјina i “Vodena Gradina” Bileća. Na kraju sastanka dogovorena je buduća saradnja 4.pbr i LOT kuće EUFOR-a Mostar.

Komandant 4.pbr je iznio konkretan prijedlog zajedničkog učešća OS BiH i predstavnika LOT tima EUFOR-a u lokalnim zajednicama, a u cilјu što bolјe promocije vojnog poziva čime bi se poslala poruka mladim lјudima da je nošenje uniforme i služba u Oružanim snagama popularna i u razvijenim evropskim zemlјama.

Nakon razmjene prigodnih poklona kapetan Matthias Corrodi se zahvalio na gostoprimstvu i poželio uspjeh u dalјem radu komandi jedinice kao, uspješnu saradnju između OS Švicarske i OS Bosne i Hercegovine u budućem periodu kao i ličnu i porodičnu sreću komandantu 4.pbr brigadiru Rezi.    

4 FOTO GALERIJA