Vijesti

Održan prigodan bajramski prijem u kasarni OS BiH “Božan Šimović” Čapljina povodom obilježavanja muslimanskog praznika Kurban bajrama


U organizaciji 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i 4. bataljona logističke podrške na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, 16. avgusta 2019. godine, upriličen je prigodan bajramski prijem i druženje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije.

Na početku prijema prisutnima se obratio komandant 4. pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo, zatim Načelnik štaba brigadir Džemal Rahimić, koji su izrazili riječi dobrodošlice svim prisutnim, te ujedno čestitali svim muslimanima ovaj veliki praznik.

Nakon toga prisutnima se obratio brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, koji je u svojoj prigodnoj poruci istakao važnost, značaj i simboliku obilježavanja Kurban bajrama u islamskoj tradiciji.

Bajramsko druženje je proteklo u jednoj lijepoj i prijatnoj atmosferi uz prisustvo velikog broja pripadnika svih komandi i jedinica sa ove lokacije, predstavnika Islamske zajednice, EUFOR-a, te policijskih agencija sa lokalnog nivoa.

6 FOTO GALERIJA