Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 2.pješadijskog batalјona 4.pbr


U kasarni „Bilećki Borci“ Bileća 28.08.2020 godine upriličena je svečana primopredaja dužnosti komandanta 2.pb/4.pbr Oružanih Snaga BiH između dosadašnjeg komandanta pukovnika Nebojše Ivezića koji odlazi na „Generalštabno usavršavanje“ na VA Vojske Srbije i novoimenovanog komandanta pukovnika Saše Lazarevića, koji je do sada obavlјao dužnost ličnog pomoćnika komandanta OK OS BiH.

Svečanoj primopredaji prisustvovao je komandant 4.pbr brigadir Zdravko Rezo koji se prigodnim riječima obratio ispred svečanog stroja i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji te na postignutim rezultatima pukovniku Nebojši Iveziću, a novoimenovanom komandatu pukovniku Saši Lazareviću poželio uspjeh u budućem radu.

Pukovnik Ivezić je između ostalog istakao, da se zahvalјuje  svim saradnicima iz komande batalјona i komandirima četa na saradnji i rezultatima koji su ostvarili u zajedničkom radu. Novoimenovanom komandatu pukovniku Lazareviću je poželio uspjeh u radu te ga kratko informisao o stanju i rezultatima rada jedinice.

Nakon svečanog postrojavanja i primopredaje dužnosti priređeno je druženje  na kome se pukovnik Lazaravić i lično upoznao sa svojim budućim saradnicima i kratko obratio te zahvalio na gostoprimstvu i toplom prijemu.