Vijesti

Vojni muftija OS BiH u posjeti kasarni „Miralem Jugo“


U sklopu obilježavanja Mevluda – rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s. te u skladu sa Planom Vojnog muftijstva, dana 03.11.2020. godine, kasarnu „Miralem Jugo“ je posjetio vojni muftija Hadiz ef. Pašalić zajedno sa glavnim imamom OS BiH Nesib ef. Hadžićem.

Cilj ove planske posjete jeste obilazak artilerijskog bataljona/4.pbr kao i prigodno predavanje za pripadnike islamske vjeroispovjesti, na lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ u sklopu obilježavanja Mevluda – rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s, koje je realizovano sa smanjenim brojem personala poštujući epidemiološke mjere.

Vojnog muftiju Hadiz ef. Pašalića je dočekao komandant kasarne „Miralem Jugo“ pukovnik Šaban Kadrić, te uvaženog gosta upoznao sa aktivnostima vezanim za vjerski život u kasarni.

Današnjoj aktivnosti je prisustvovao i dio starješina iz 4. pješadijske brigade. Tim 4. pješadijske brigade je predvodio načelnik brigade brigadir Džemal Rahimić sa brigadnim imamom Ibrahim ef. Ćatićem.

Poslije prikladnog predavanja u učionici kasarne „Miralem Jugo“, realizovano je klanjanje podne namaza u adaptiranom mesdžidu kasarne.

Vojni muftija je poslije klanjanja podne namaza iskoristio priliku da se zahvali svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos na uređenju i adaptaciji mesdžida u kasarni, jer su samim tim unapređeni uslovi za organizaciju i realizaciju vjerskog života na ovoj lokaciji, te je uručio Levhu za mesdžid.

Sve današnje aktivnosti su se realizovale uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera vezanih za COVID-19.

3 FOTO GALERIJA