Vijesti

Posjeta komadanta NATO-a u BiH kasarni „Ante Bruno Bušić” u Livno


Komadant 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, brigadir Zdravko Rezo, na lokaciji kasarne „Ante Bruno Bušić” u Livnu 19. novembra 2020. godine primio je u oproštaju posjetu, komadanta NATO-a u BiH brigadnog generala William J. Edwardsa.

Brigadir Zdravko Rezo nakon uvodnih riječi dobrodošlice u obraćanju brigadnom generalu William J. Edwardsu istaknuo je važnost saradnje OS BiH i NATO štaba u BiH, zahvalio se na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći i saradnji kroz osposobljavanje i usavršavanje pripadnika OS BiH putem zajedničkih vojnih obuka, obuka deklarisane jedinice 4.pbr OS BiH, pa i ove zadnje zajedničke vojne vježbe OS SAD-a i OS BiH pod nazivom „Bilateralna vježba”  koja je uspješno izvedena i na poligonu „Barbara” u Glamoču.

„Drago mi je da je prva vaša posjeta OS BiH, bila je upravo posjeta 4. pješadijskoj brigadi OS BiH u Čapljini” napomenuo je brigadir Rezo.

Brigadni general William J. Edwards se također zahvalio na saradnji, pokazanoj spremnosti i inteoperabilnosti OS BiH da se i u ovim otežanim uvjetima poput pandemije COVID-19 adaptiraju i uspješno sa NATO partnerima obavljaju postavljene zadatke.

„Budući da ja u skorom periodu idem s ove dužnosti, onome ko me zamjeni ću prenijeti rezultate dosadašnje uspješne saradnje NATO štaba u BiH i 4. pješadijske brigade OS BiH te OS BiH u cijelosti.” na kraju je zaključio brigadni general William J. Edwards.

4 FOTO GALERIJA