Vijesti

Posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika i generalnog inspektora MO BiH 4. pješadijskoj brigadi OS BiH


Parlamentarni vojni povjerenik BiH gospodin Boško Šiljegović i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, posjetili su 30. novembra 2020. godine, 4. pješadijsku brigadu na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina.

Cilj posjete je bio upoznavanje sa trenutnim aktivnostima u jedinicama te procedurama i poduzetim operativnim mjerama na zaštiti personala i materijalnih sredstva od korona virusa (COVID-19).

Parlamentarnog vojnog povjerenika Šiljegovića i brigadnog generala Ahmića primio je komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, koji ih je upoznao sa trenutnim aktivnostima u brigadi. Potom je upriličen informativni brifing i izvršen obilazak kasarne, gdje su gospodin Šiljegović i general Ahmić upoznati sa stanjem i poduzetim mjerama na sprječavanju širenja COVID-19.

Poseban akcenat je stavljen na realizaciju obuke i pripremama povodom skorijeg upućivanja  pripadnika jedinice privremenog sastava iz 4. pješadijske brigade u mirovnu misiju u IR Afganistan.

Tokom posjete parlamentarni vojni povjerenik Šiljegović i general Ahmić izrazili su zadovoljstvo preduzetim mjerama i stanjem u jedinici, te naglasili stepen važnosti poštivanja svih procedura u planiranju i realizaciji obuke i aktivnosti, te zaštiti pripadnika od pandemije COVID-19.

7 FOTO GALERIJA