Vijesti

Posjeta komandanta EUFOR-a general majora Alexsander Platzera komandi 4.pbr OS BiH


Komandant EUFOR-a u BiH general major Alexsander Platzer sa pratećim timom je, 01. aprila 2021. godine, boravio u nastupnoj posjeti komandi 4. pbr u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina.

Komandant 4. pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo, se zahvalio  generalu Platzeru na vremenu odvojenom za posjetu komandi 4.pbr. Tokom razgovora, brigadir Rezo je istakao značaj i potrebu saradnje između EUFOR-a i jedinica 4. pbr, koja je, po riječima obojice sagovornika, do sada bila veoma uspješna i obostrano korisna. Osim toga, komandant EUFOR-a u BiH je upoznat sa težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima, kao i planovima 4. pbr za naredni period.

General Platzer je naglasio da je profesionalan odnos i zalaganje pripadnika 4.pbr tokom svih oblika saradnje sa pripadnicima EUFOR-a u BiH na potrebnom nivou, te istekao da će EUFOR-a i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke te drugim vidovima pomoći i saradnje.

Obzirom da je ovo bila nastupna posjeta komandanta EUFOR-a u BiH general majora Alexsandera Platzera komandi 4.pbr, brigadir Zdravko Rezo je iskoristio priliku da uvaženom gostu poželi sve najbolje u njegovom profesionalnom i ličnom životu.

4 FOTO GALERIJA