Vijesti

Bileća se zaboraviti ne može


Da se Bileća ne može zaboraviti svjedoči i 11-sto okuplјanje bivših pripadnika Škole rezevnih oficira pješadije (ŠROP). Poseban period u životu svakog čovjeka bili su dani provedeni u vojsci. Sticala su se nova poznanstva, znanje u vojnim vještinama koja su po nekad bila i izuzetno naporna i teška. Sve to je ostavilo trag u sjećanjima svih bivših pripadnika ŠROP-a koji to nisu zaboravili i više od tri decenije poslije.

Bivši pripadnici Škole rezervnih oficira pješadije Bileća su od 17.06 do 19.06 2022. godine posjetili kasarnu „Bilećki borci“ Bileća. Nјih 420 je i ove godine  došlo u Bileću da obiđu kasarnu u kojoj su služili svoj vojni rok kako bi evocirali uspomene. Među posjetiocima su bili bivši pripadnici ŠROP-a iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Sjeverne  Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Goste je u ime Ministarstva odbrane BiH i 2. pješadijskog batalјona 4. pješadijske brigade OS BiH pozdravio komandant kasarne pukovnik Vladimir Vujović, a u ime opštine Bileća zamjenik načelnika opštine gospodin Nikola Bajović. Poslije postrojavanja na velikoj pisti i obilaska kasarne „Bilećki borci“ Bileća u vojničkom restoranu je priređen ručak gdje se na meniju našao poznati vojnički pasulј.

Druženje se nastavilo defileom kroz grad poslije koga je organizovan prigodan kulturno umjetnički program u organizaciji opštine Bileća.

6 FOTO GALERIJA