Vijesti

Posjeta Vojnog muftije Hadis ef. Pašalića kasarni „Miralem Jugo“ u Livču


Dana 04. oktobra 2023. godine, u sklopu realizacije plana obilježavanja mjeseca Mevluda - mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., u posjeti kasarni „Miralem Jugo“ u Livču, boravio je Vojni muftija Hadis ef. Pašalić. Vojnog muftiju na lokaciji u Livču, dočekali su komandant Artiljerijskog bataljona, pukovnik Muhamed Ganić i Brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić.

Nakon prijema kod komandanta Artiljerijskog bataljona, vojni muftija je održao prigodno mevludsko predavanje za pripadnike ove jedinice, a istom je prisustvovao i jedan broj starješina iz sastava komande 4. pješadijske brigade i 4. bataljona logističke podrške iz Čapljine.

U svom inspirativnom predavanju vojni muftija je podsjetio na neke vrlo važne i značajne poruke iz života i misije Božijeg poslanika Muhammeda a.s. koje trebaju da budu jedan stalni motivi i pouka svakom vjerniku u životu na ovome svijetu i jasna potvrda da slijedimo životni put i praksu Božijeg poslanika Muhammeda a.s., bez kojeg ne možemo biti iskreni i potpuni vjernici.

Poslije održanog predavanja, organizovan je zajednički ručak i klanjanje podne - namaza, a zatim je nastavljeno lijepo i ugodno druženje i razgovor sa vojnim muftijom u biblioteci vojnog mesdžida na ovoj lokaciji. 

5 FOTO GALERIJA