Vijesti

Odbrambeni ataše pri ambasadi SAD u Sarajevu, brigadir Eric R. Adams u radnoj posjeti komandi 4.pbr OS BiH


Odbrambeni ataše SAD u Bosni i Hercegovini, brigadir Eric R.Adams i zamjenik vojnog atašea major Timothy Speace su 14.novembra 2023. godine boravili u radnoj posjeti komandi 4.pješadijske brigade OS BiH na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina.

Tokom jučerašnjeg dana su posjetili poligon za obuku Gladna brda u Glamoču, gdje  ih je dočeko tim starješina iz sastava 1.pješadijskog bataljona/ 4.pbr i upoznao o stanju na lokaciji.

Komandant 4. pješadijske brigade,brigadir Zdravko Rezo, u uvodnom dijelu sastanka zaželio je dobrodošlicu brigadiru Eric R.Adamsu i njegovim saradnicima i zahvalio se na podršci koju Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini pruža Oružanim snagama u Bosne i Hercegovine. Kroz razgovor upoznao ih je sa realizovanim aktivnostima u proteklom periodu, trenutnim aktivnostima s akcentom na realizaciju zajedničke vojne obuke izviđačke jedinice brigade sa OS Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK),OS USA i realizaciju osnovne vojničke obuke XXX klase kandidata za prijem u vojnu službu u početnom činu vojnika, kao i planovima 4. pbr za naredni period. Nakon ragovora zajedno sa brigadirom Rezom su izvršili obilazak zajedničke vojne obuke koja se izvodi između jedinice brigade i OS UK i USA.

Nakon izvršene radne posjete lokaciji kasarne „Božan Šimović“Čapljina uputili su se u radnu posjetu komandi 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH na lokaciju kasarne „Stanislav Baja Kraljević“Mostar.

Na kraju posjeta brigadir Eric.R.Adams se zahvalio brigadiru Zdravku Rezu i njegovim saradnicima na dobrodošlici i prijemu izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentovanim informacijama.

5 FOTO GALERIJA