Vijesti

Predramazanska posjeta glavnog imama OS BiH Nesib ef. Hadžića komandi i jedinicama 4.pbr i predstavljanje novog brigadnog imama u 4.pbr


Po planu predramazanskih aktivnosti Vojnog muftijstva, u srijedu 21. februara 2024. godine, u posjeti komandi i jedinicama 4. pješadijske brigade na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, boravio je glavni imama OS BiH Nesib ef. Hadžić. U pratnji glavnog imama OS BiH, nalazio se i bataljonski imam iz sastava 3.pb/4.pbr Halid ef. Fočo.

Na lokaciji „Božan Šimović“ u Čapljini, glavnog imama OS BiH, dočekali su načelnik štaba brigade pukovnik Refik Kajtazović i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, nakon čega je upriličen prijem kod novo imenovanog komandanta brigade, brigadira Slavena Blavickog i razgovor o trenutnim aktivnostima koje realizuje komanda i jedinice 4.pbr OS BiH.

Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, čestitao je brigadiru Slavenu Blavickom izbor i postavljenje na dužnost komandanta 4.pbr OS BiH i poželio mu puno uspjeha u radu na komandantskoj dužnosti.

U sklopu ove planske posjete glavni imam OS BiH održao je i prigodno predramazansko predavanje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije. Između ostalog podsjetio je na vrijednosti mjeseca Ramazana u životu pripadnika islama, ističući da je to posebno blagoslovljen mjesec i mjesec velikog dobra, kojeg trebamo spremno dočekati i provesti u iskrenoj pobožnosti, postu, učenju Kur'ana časnog i činjenju drugih dobrih djela.

U okviru ove aktivnosti predstavljen je i novi brigadni imam u 4.pbr Mustafa ef. Čolakhodžić, a dosadašnjem brigadnom imamu Ibrahim ef. Ćatiću, koji u narednim periodu odlazi u zasluženu penziju, odato je priznanje za njegovo cjelokupan rad, nesebično zalaganje i veliki doprinos u organizaciji vjerskog života, te iskazanoj saradnji i stručnosti u svim segmentima vjerskog života, rada i djelovanja tokom svih ovih godina obavljanja imamske dužnosti u komandi i jedinicama 4.pbr. 

Prisutni su brigadnom imamu, Ibrahimu ef. Ćatić, koji odlazi u penziju, poželili puno zdravlja, ličnu i porodičnu sreću i da penzionerske dane provodi ugodno sa svojim najmilijim, a novom brigadnom imamu Mustafi ef. Čolakhodžiću puno uspjeha u budućem radu.

Poslije održanog predavanja i zajedničkog klanjanja podne - namaza nastavljeno je druženje u biblioteci kasarskog mesdžida sa pripadnicima komandi i jedinica sa ove lokacije.

6 FOTO GALERIJA