Vijesti

Prijem u 4. pješadijskoj brigadi OS BiH povodom Međunarodnog dana žena- 8. marta


Na lokacijama u nadležnosti 4. pješadijske brigade OS BiH: Čapljini, Livču i Bileći dana 7. marta 2024. godine su upriličeni prijemi povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta.

Načelnik štaba 4. pbr OS BiH, pukovnik Refik Kajtazović u kasarni „Božan Šimović” u Čapljini  primio je pripadnice brigade s mjestom rada u Čapljini, srdačno im čestitao praznik i uručio prigodne poklone.

U kasarni „Kosova“ Ustikolina, dana 7. marta 2024.godine u povodu obilježavanja 8. marta Međunarodnog dana žena, starješine komande 3.pb/4.pbr OS BiH na čelu sa komandantom bataljona upriličili su prijem za pripadnice bataljona. Tom prilikom, komandant 3.pješadijskog bataljona/4.pbr, pukovnik Muamer Sijerčić uputio je iskrene čestitke i uručio prigodne poklone pripadnicama bataljona i istakao njihov doprinos i značaj u radu u OS BiH.

Na lokaciji kasarne „Miralem Jugo „Livač komanda artiljerijskog bataljona /4.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je upriličila i s ponosom obilježila Međunarodni dan žena s posebnim poštovanjem i uvažavanjem. Dan  ispunjen zajedništvom i zahvalnošću obilježen je svečanim prijemom, prigodnim riječima komandanta bataljona, pukovnika Muhameda Ganića, zajedničkim ručkom, odanom priznanju i zahvalnošću prema svim ženama koje svojim dokazanim dosadašnjim radom i zalaganjem čine ovu jedinicu jačom i uspješnijom.

U povodu 8.marta Međunarodnog dana žena, 07.03.2024.godine u kasarni „Bilećki borci“Bileća upriličen je svečani prijem za pripadnice 2.pješadijskog bataljona/4.pbr.U ime svih pripadnika ovoga bataljona, komandant 2.pb/4.pbr OS BiH, pukovnik Vladimir Vujović je u svom obraćanju naglasio da je bataljon u potpunosti implementirao rodnu ravnopravnost, kao značaj i ulogu žena kako u društvu tako u sistemu odbrane sa svim specifičnostima koje sa sobom nosi angažman u ovakvom okruženju.

7 FOTO GALERIJA