Vijesti

Realizovana Glavna planska konferencija za VVO “Dinamičan odgovor 24-4”


U kasarni „Božan Šimović“ Čapljina, 20. marta 2024. godine, realizovana je Glavna planska konferencija (MPC) za vježbu vanjskog ocjenjivanja 4. pješadijske brigade OS BiH „Dinamičan odgovor 24-4“.

Ovoj aktivnosti su prisustvovali, zamjenik komandanta OK OS BIH za operacije, brigadir Nebojša Bošnjak, načelnik odjeljenja za obuku ZŠ OS BiH, brigadir Goran Branković, zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije brigadir Jasmin Čajić, pripadnici OS BiH, koji su zaduženi za pripremu, planiranje i realizaciju vježbe, savjetnici NATO štaba za obuku pukovnik  Muse Eric i major Dag Wilki i predstavnici EUFOR-a.

Konferenciju je otvorio zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Nebojša Bošnjak, ujedno oficir za provođenje vježbe, koji je prezentovao osnovne ciljeve vježbe i očekivane produkte konferencije.

Komandant 4. pbr, brigadir Slaven Blavicki je zaželio dobrodošlicu učesnicima konferencije, te istakao da će težište komande brigade u narednom periodu biti na realizaciji svih zadataka u okviru priprema za realizaciju vježbe vanjskog ocjenjivanja „Dinamički odgovor 24-4“  i izrazio  uvjerenje uspješne realizaciju današnje aktivnosti.

Glavnu plansku konferenciju zatvorio je brigadir Nebojša Bošnjak, te je naglasio da su ciljevi konferencije ispunjeni, nakon čega je dao smjernice za rad do narednog sastanka i zahvalio se učesnicima događaja.

3 FOTO GALERIJA