Vijesti

Vježba polaznika Osnovnog štabnog oficira 24-I Travnik i Obuka operater 1.pb.4pbr. Centra za borbene simulacije u kasarni Mika Bosnić Manjača


Poslije akcijskom analizom realizovanom, dana 18.03.2024. godine u Centru za borbene simulacije u kasarni „Mika Bosnić“ Manjača, uspješno je završena vježba polaznika Osnovno štabnih oficira 24-I Travnik i Obuka operatera 1.pb./4pbr.

Naime, u vremenu od 18. do 22.03.2024. godine u SBS OS BiH realizovana je završna vježba polaznika navedenih kurseva.

Vježba je osmišljena, tako da su od polaznika kurseva organizovane tri komande pješadijskih bataljona koje su po dobivanju Operativne komande brigade pristupile Procesu donošenja vojnih odluka (PDVO). Komande bataljona su izdala svoje operativne komande (OPZAP) komandantima četa i otpočele sa izvođenjem operacija u domeni konvencionalnih operacija (pokred do kontakta, obrana, protivnapad) uz korištenje JCATS sistema.

Polaznici  su pokazali visok nivo stečenih znanja  i  vještina te uspješno realizovali sve  postavljene zadatke.  Na ovaj način se pokazala izuzetno uspješnom saradnja SPR i SBS u segmentu institucionalne obuke a sve sa ciljem da polaznici u jedinice odu što obučeniji i spremniji za aktivno uključivanje u realizaciju operativnih zadataka jedinica OS BiH.

4 FOTO GALERIJA