Vijesti

Komandant EUFOR-a generalmajor Laszlo Sticz u nastupnoj posjeti komandi 4. pbr OS BiH


Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Laszlo Sticz sa pratećim timom je 3. jula 2024. godine, boravio u nastupnoj posjeti komandi 4. pbr u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina.

Komandant 4. pješadijske brigade, brigadir Slaven Blavicki, zaželio je dobrodošlicu generalu Laszlu Sticzu i zahvalio mu se na vremenu odvojenom za posjetu komandi 4. pbr. Tokom razgovora, brigadir Blavicki je istakao značaj i potrebu saradnje između EUFOR-a i jedinica 4. pbr, koja je prema riječima obojice sagovornika, do sada bila veoma uspješna i obostrano korisna. Komandant EUFOR-a u BiH je putem informativnog brifinga upoznat sa stanjem na lokacijama razmještaja, personalnom, težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima. Akcenat je prevashodno stavljen na uspješnu realizaciji vježbe „Dinamičan odgovor 24-4 “ na vojnom poligonu „Manjača“ u proteklom periodu, kao i planovima 4. pbr za naredni period. Nakon brifinga izvršen je obilazak kasarne „Božan Šimovič“Čapljina.

General Laszlo Sticz, naglasio je da je profesionalan odnos i zalaganje pripadnika 4. pbr tokom svih vidova obuke i vježbi sa pripadnicima EUFOR-a u BiH na potrebnom nivou, te istekao da će EUFOR i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke te drugim vidovima pomoći i saradnje.

Obzirom da je ovo bila nastupna posjeta komandanta EUFOR-a u BiH, generalmajora Laszla Sticza  komandi 4. pbr, brigadir Slaven Blavicki je iskoristio priliku da uvaženom gostu poželi sve najbolje u njegovom profesionalnom i ličnom životu.

10 FOTO GALERIJA