Vijesti

Duhovna obnova pripadnika 4.pbr OS BiH katoličke vjeroispovjesti za nadolazeći Božić 2022.godine


Blagdan rođenja Isusova je za svakog vjernika lični poticaj za promišljanje i duhovnu obnovu. U skadu s tim, pripadnici katoličke vjeroispovjesti 4.pješadijske brigade OS BiH su 19.decembra 2022.godine slavili Svetu misu, koja je služena u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika – Domanovići.

Duhovnu obnovu je predvodio don Gordan Božić, župnik župe Domanovići, a svetu misu vojni kapelan don Tomislav Rajič. Nakon navještaja Božije riječi, pročitana je božična poslanica u kojoj je istaknuto da je Božić svetkovina kojom se kršćani sjećaju ljudskoga rođenja svetoga Djeteta i za taj blagdan se spremaju kroz razdoblje dočašća, koje treba biti vrijeme duhovne priprave i obraćenja. Osim sjećanja na rođenje  Sina Božijeg, važno je i prepoznati da se kroz cijelo vrijeme dočašća najavljuje također Kristovo buduće „rođenje“ odnosno njegov dolazak prema obećanju koje ponavljamo u vjerovanju da će On na kraju vremena doći u slavi i suditi živima i mrtvima i da njegovu kraljevstvu neće biti kraja. Tako, svetkovina Božića istovremeno podsjeća na dva Isusova dolaska:na fizičko rođenje kada je u obliku čovjeka došao na ovaj svijet i prizivao njegovo buduće slavno“ rođenje“ u kome ljudski život nalazi svoju svrhu, konačno osmišljenje i opravdanje jer mu neće biti kraja.

Nakon  mise upriličen je domjenak  i nastavljeno druženje vjernika.Tom prilikom nadolazeći Božić su prisutnima čestitali komandant 4.pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, don Gordan Božić i vojni kapelan don Tomislav Rajič.

8 FOTO GALERIJA