Vijesti

Dobrovoljno darovanje krvi u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina


U kasarni “Božan Šimović” u Čapljini, 20. februara 2023. godine, organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj su učestvovali pripadnici 4. pješadijske brigade i 4. logističkog bataljona/KL koji trenutno borave u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini.

Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi prikupljen je određen broj doza dragocjene tečnosti za potrebe Kliničko bolničkog centra Mostar. Ove akcije osim što su humane su i posebno značajne, jer se odvijaju tokom cijele godine. Pripadnici OS BiH razmještenih na lokaciji kasarne su se odazvali na akciju dobrovoljnog davanja krvi i na ovaj način pomogli nekome kome je ta pomoć stvarno potrebna.

Osim ove organizovane akcije i ostalim danima pripadnici OS BiH iz Čapljine se odazivaju pozivima za pomoć u davanju krvi, te je lokacija kasarne “Božan Šimović” u lokalnoj zajednici poznata kao veoma humana i uvijek spremna za pružanje ove vrste pomoći. Ova aktivnost je od neprocjenjive vrijednosti kao vid pomoći pripadnika OS BiH civilnim i zdravstvenim ustanovama na popuni rezervi krvi, te ovakve i slične aktivnosti će se primjenjivati i ubuduće. Aktivnost je protekla uz maksimalno poštivanje epidemioških mjera.

6 FOTO GALERIJA