Vijesti

Posjeta vojnog muftije Hadis ef. Pašalića kasarni „Miralem Jugo“ u Livču


U sklopu predramazanskih aktivnosti, a na osnovu planskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH, dana 06.03.2023.godine, u posjeti kasarni „Miralem Jugo“ boravio je vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić.

Vojnog muftiju dočekali su komandant Artiljerijskog bataljona, major Muhamed Ganić, brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, kao i Načelnik štaba 4.pbr pukovnik Mirnes Čosić.

Nakon prijema kod komandanta kasarne, a shodno protokolu aktivnosti, vojni muftija Hadis ef. Pašalić je održao predramazansko predavanje za pripadnike artiljerijskog bataljona, pripadnike 4.pbr sa lokacije kasarne „Božan Šimović“, kao i pripadnike 4.blp koji borave na lokaciji kasarne.

U svom izlaganju vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić posebno je istakao važnost vjere u životu svakog čovjeka. Na početku se, vojni mutija, osvrnuo na značaj predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana i važnosti posta kod muslimana. Mjesec Ramazan nam dolazi kao posebna prilika da u svojim srcima i svojim životima oživimo vjeru, osnažimo svoj duhovni život i da se kroz iskrene molitve što više približimo dragom Bogu i da steknemo Njegovu pomoć, milost, zaštitu i oprost. Osnova islamskog vjerovanja manifestuje se kroz Imanske i Islamske šarte. Posebno se dotakao trećeg i četvrtog Imanskog šarta koji su vezani za vjerovanje u Božije knjige i vjerovanje u Božije poslanike te Islamske šarte – namaz, post i zekat. – kazao je između ostalog vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić u svom izlaganju.

Brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, Komandant Artiljerijskog bataljona major Muhamed Ganić kao i Načelnik štaba 4.pbr pukovnik Mirnes Čosić su se na kraju predavanja zahvalili vojnom muftiji OS BiH na ovoj posjeti.

Ova posjeta završila je zajedničkim klanjanjem podne namaza u kasarskom mesdžidu. 

4 FOTO GALERIJA