Vijesti

Predramazanska posjeta vojnog muftije kasarni „Kosova“ u Ustikolini


U sklopu predramazanskih aktivnosti, a na osnovu planskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH, dana 09.03.2023.godine, u posjeti kasarni „Kosova“ boravio je vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić. Vojnog muftiju su dočekali VD komandanta 3. pješadijskog bataljona, major Senaid Srna i bataljonski imam Halid ef. Fočo.

Prema protokolu posjete, vojni muftija je, nakon prijema kod komandanta kasarne, održao predramazansko predavanje na kojem su prisustvovali svi pripadnici 3. pješadijskog bataljona. Govoreći o ramazanu i ramazanskim aktivnostima, vojni muftija je naglasio da je to prilika da svaki vjernik kroz ispunjavanje obaveze namaza, posta, zekata i činjenje dobrih djela zaradi višestruku nagradu koja se ne dobija izvan mjeseca ramazana. Svim pripadnicima 3.pješadijskog bataljona je poželio sve najljepše u mubarek mjesecu ramazanu uz dovu da im se prime njihovi ibadeti.

Bataljonski imam Halid ef. Fočo i VD komandanta major Senaid Srna su se zahvalili vojnom muftiji Hadis ef. Pašaliću na korisnim savjetima koje je uputio pripadnicima 3. pješadijskog bataljona, kao i na posjeti kasarni “Kosova”. Prema daljem protokolu, nakon što je obavljen podne namaz u mesdžidu kasarne “Kosova”, vojni muftija Hadis ef. Pašalić je zajedno sa majorom Senaidom Srnom i bataljonskim imamom Halid ef. Fočom posjetio muftiju goraždanskog Remziju ef. Pitića.

3 FOTO GALERIJA