Vijesti

Primopredaja dužnoti šefova savjetodavnog tima EUFOR-a, OS Turske na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina


U oproštajnu posjetu komandanat 4.pješadijske brigade OS BiH, brigadir Zdravko Rezo na lokaciji kasarne “Božan Šimović” Čapljina, dana 13.marta 2023. godine, primio je šefa savjetodavnog tima EUFOR-a iz OS Turske, majora Alptekin Kutluka koji odlazi sa navedene dužnosti i u nastupnu posjetu kapetana Hayri Semih Bӧrklü koji preuzima dužnost.

Nakon prijema na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina od strane komandanta brigadira Zdravka Reza, novi šef savjetodavnog tima kapetan Hayri Semih Bӧrklü je upoznat o mjestu i ulozi 4.pješadijske brigade OS BiH, pri čemu su prezentovani pravci djelovanja u životu i radu na lokaciji.

Odlazeći šef, major Alptekin Kutluk se zahvalio brigadiru Zdravku Rezi na saradnji i podršci koju je 4.pbr tokom njegovog službovanja profesionalno, nesebično pružala timu na čijem se čelu nalazio.

Na kraju ove posjete novi šef savjetodavnog tima, kapetan Hayri Semih Bӧrklü se zahvalio komandantu bigadiru Zdravku Rezi na ukazanoj dobrodošlici, prezentiranim informacijama i izrazio uvjerenje buduće uspješne i obostrane saradnje po raznim osnovama tokom obavljanja dužnosti na lokaciji Čapljina.

Brigadir Zdravko Rezo se zahvalio majoru Alptekin Kutluku na dosadašnoj uspješnoj saradnji tokom obavljanja dužnosti, poželivši mu uspjeh u daljoj vojničkoj karijeri i kapetanu Hayri Semih Bӧrklü čestitao postavljenje na novu dužnost - šefa savjetodavnog tima EUFOR-a i izrazio čvrso uvjerenje u obostanu i uspješnu saradnju u narednom periodu.