Vijesti

Korizmena duhovna priprava i ispovijest pripadnika OS BiH, 4. pješadijske brigade, 1. pješadiskog puka i 4. bataljona logističke podrške OS BiH


U svetištu Kraljice mira u Hrasnu, 16. marta 2023. upriličena je korizmena duhovna priprava i ispovijest za pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH), 4. pješadijske brigade, 1. pješadiskog (gardiskog) puka i 4. bataljona logističke podrške.

Križni put, pripravu za ispovijest i Svetu Misu imao je don Tomislav Rajič, vojni kapelan u kasarni „Božan Šimović" u Čapljini. Nakon priprave i križnoga puta uslijedila je ispovijed, a ispovijedali su: don Antan Luburić župnik župe Trebinje i biskupski vikar Trebinjske biskupije, don Vinko Raguž župnik i rektor svetišta župe Hrasno, don Anđelko Planinić župnik župe Hutovo, don Mladen Šutalo župnik župe Neum, don Josip Blažević župnik župe Gabela i upravitelj župe Struge, don Pero Pavlović župnik župe Rotimlja i don Tomislav Rajič vojni kapelani. Sveto misno slavlje predslavio je don Tomislav Rajič, a u propovijedi se osvrnuo o važnosti ispovijedi i korizmenog hoda za Isusom Kristom. Govorio je o važnosti vojske, kako svaki vojnik treba prvo biti vojnik za Krista, a tko se bori za Krista i Božji zakon, vojnik je i branitelj svakog čovjeka.

Na korizmenoj pripravi, križnom putu, svetoj ispovijesti i svetoj Misi pored komandanta 4. pbr. brigadira Zdravka Reze prisustvovalo je oko osamdeset vojnika, podoficira i oficira.

11 FOTO GALERIJA