Vijesti

Zajednički iftar u komandi 4.pješadijske brigade OS BiH


Na lokaciji kasarne „Božan Šimović” Čapljina, 12. aprila 2023. godine, upriličen je zajednički iftar, a domaćin je bila komanda 4. pješadijske brigade OS BiH.

Ovom zajedničkom iftaru su pored većeg broja pripadnika 4. pješadijske brigade prisustvovali, brigadir Dževad Aščić ispred ZŠ OS BiH, komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, muftija vojni Hadis ef. Pašalić, pripadnici EUFOR-a, predstavnici kantonalnih i federalnih civilnih struktura vlasti i penzionisani pripadnici Oružanih snaga.

Ovogodišnji zajednički iftar nastavlja tradiciju redovnih i planskih sadržaja koji se provode tokom mjeseca Ramazana u sklopu realizacije plana vjerskih aktivnosti u Komandi 4.pbr. Ovo je bila prilika za susret sa mnogim dragim ljudima iz različitih sfera društvenog života, koji su izrazili svoju veliku radost i zadovoljstvo što su bili u prilici prisustvovati ovom zajedničkom iftaru.

Ispred domaćina komande 4. pješadijske brigade prisutnim gostima su se obratili načelnik štaba brigade, pukovnik Refik Kajtazović i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić,  koji su se srdačno zahvalili svim prisutnim što su svojim dolaskom učinili da ovo iftarsko druženje bude lijepo i ugodno.

Ramazan je blagoslovljen mjesec i mjesec neizmjernog dobra. To je svojevrsna škola kroz koju učimo i spoznajemo suštinu i smisao našeg života, a to je pokornost dragom Bogu. Biti pokoran Bogu, znači izvršavati Božije propise, vladati se u duhu načela vjere, biti moralan, pravedan, solidaran, biti human. Ovakvi skupovi, zajednički iftari i druženja su prava prilika da je ljudi susreću, upoznaju, grade i jačaju međusobne prijateljske veze, da se druže i približavaju jedni drugima.

7 FOTO GALERIJA