Vijesti

Prijem u povodu Vaskrsa u kasarni „Miralem Jugo“ Livač


U povodu оbilježavanja pravoslavnog Vaskrsa, u kasarni "Miralem Jugo" u Livču, 20.04.2023. godine upriličen je prijem kojem su prisustvovali pripadnici Oružanih snaga BiH, komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić, komandant 4.pbr brigadir Zdravko Rezo, komandant artiljerijskog bataljona major Muhamed Ganić, penzionisani pripadnici OS BiH, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici vlasti lokalne zajednice, pripadnici MUP-a HNK, predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u smještenog u Mostaru, te ostale mnogobrojne zvanice.

Obilježavanje je počelo u Pravoslavnoj crkvi u Bijelom polju, gdje je liturgiju predvodio arhimandrit Danilo Pavlović uz sasluženje sveštenika iz doline Neretve.

U kasarni se zvanicama obratio današnji domaćin, pukovnik Nebojša Ivezić, te se zahvalio svima na dolasku i trudu u organizaciji ovog prijema.

Današnjem skupu se obratio i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić koji je istakao značaj obilježavanja Vaskrsa u jedinicama Oružanih snaga BiH i tradicionalno obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika u svim jedinicama. Generalmajor Radovan Ilić je poslao poruku svim prisutnim da ljubomorno čuvaju ono što je vaše i da se čuva vjera, kao i uzajamno poštivanje jedni drugih. Iskoristio je priliku i čestitao nedavni katolički Uskrs, te nadolazeći Ramazanski bajram.

Takođe se prisutnim obratio Danilo Pavlović, Iguman manastira Žitomislići, koji je u svom obraćanju istakao važnost i značaj ovog praznika za pravoslavne vjernike, te se zahvalio svim prisutnim na dolasku i uveličavanju ovog velikog pravoslavnog praznika, sa željom da se u miru, zdravlju i sreći proslavljaju svi vjerski i drugi praznici. Iguman Danilo je naglasio izuzetno dobru saradnju pripadnika OS BiH sa manastirom Žitomslići, te se nada istoj saradnji i u narednom periodu.

14 FOTO GALERIJA