Vijesti

U Čapljini otvoren turnir ženskih ekipa OS BiH u futsalu


U sportskoj dvorani u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini u organizaciji 4.pješadijske brigade OS BiH, 25.aprila 2023.godine svečano je otvoren turnir ženskih ekipa u malom fudbalu „FUTSAL“ na kojem su uzele učešće pripadnice OS BiH u sklopu 5.Sportskog prvenstva OS BiH.

Aktivnost je otpočela predajom raporta ispred postrojenih ekipa učesnica u sportskom takmičenju uz intoniranje državne himne i ceremonijom svečanog otvaranja od strane PNŠ za obuku i operacije, pukovnika Nebojiše Ivezića,koji je pozdravio učesnike i zaželio im dobrodošlicu, saopštio propozicije takmičenje i istakao veliku važnost odaziva svake učesnice takmičenja.

Nakon izvršenog žrijebanja, pristupilo se realizaciji takmičarskog dijela.Na turniru uzimaju učešće u takmičenju ženske ekipe iz sastava 4.pješadijske brigade, 5.pješadijske brigada i 6.pješadijske brigade. Tokom sutrašnjeg dana odigraće se revijalna utakmica i proglasiti najbolja ekipa koja će predstavljati OS BiH na međunanarodnim takmičenjima. Na ceremoniji zatvaranja takmičenja biće upriličeno svečano uručenje nagrada ekipama i istaknutim pojedincima.

9 FOTO GALERIJA