Vijesti

Bajramski prijem u kasarni OS BiH “Božan Šimović” Čapljina povodom obilježavanja muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama


U organizaciji 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i 4. bataljona logističke podrške, KL na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, 28. aprila 2023. godine, upriličen je prigodan bajramski prijem i druženje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije, kao i prestavnika EUFOR-a.

Domaćin prijema pukovnik Refik Kajtazović, načelnik štaba brigade je pozdravio sve goste, izrazio riječi dobrodošlice i zahvale svim koji su došli na prijem.

U svom obraćanju je ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja, te posebno istakao da je današnji bajramski prijem prilika da pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine islamske vjeroispovijesti podijele radost Ramazanskog bajrama sa svojim radnim kolegam drugih vjeroispovijesti.

Posebno je naglasio da je ovaj bajramski prijem dokaz istinskog života, međusobne tolerancije i zajedništva koje iskazujemo prisustvujući ovakvim događajima.

Prisutnima se takođar obratio brigadni imam Ibrahim efendija Ćatić, koji je u svojoj prigodnoj poruci istakao važnost, značaj i simboliku obilježavanja ovog velikog praznika u islamskoj tradiciji, gdje je srdačno čestitao Ramazanski bajram pripadnicima islamske vjeroispovijesti, zaželio dobro zdravlje svim prisutnima i njihovim porodicama, te ličnu i porodičnu sreću.

Na kraju obraćanja, pukovnik Refik Kajtazović je uputio čestitke za Ramazanski bajram, također svima poželio sretan nadolazeći vikend i prvomajske praznike, te pozvao prisutne na druženje uz prigodnu trpezu.

6 FOTO GALERIJA