Vijesti

Bivši pripadnici ŠRO pješadije ponovo na okupu u Bileći


Bivši pripadnici ŠRO pješadije Bileća su od 16.06 do 18.06 2023. godine posjetili kasarnu „Bilećki borci“ Bileća. Njih 470 je i ove godine došlo u Bileću da obiđu kasarnu u kojoj su služili svoj vojni rok kako bi evocirali uspomene. Među posjetiocima 12-tog po redu okupljanja bivših pripadnika Škole rezevnih oficira pješadije (ŠROP) su bili bivši pripadnici ŠROP-a iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Poseban period u životu svakog čovjeka bili su dani provedeni u vojsci. Sticala su se nova poznanstva, znanje u vojnim vještinama koja su nekada bila i izuzetno naporna i teška. Sve to je ostavilo traga u sjećanjima svih bivših pripadnika ŠROP-a koji to nisu zaboravili i više od tri decenije poslije. Pozdravljajući prisutne Zlatko Filej iz R. Slovenije je istakao da je 56 hiljada pitomaca prošlo kroz ŠROP u Bileći.

Ispred  2.pješadijskog bataljona 4.pješadijske brigade OS BiH kao domaćin, goste je pozdravio komandant kasarne pukovnik Vladimir Vujović, a u ime opštine Bileća zamjenik načelnika opštine gospodin Nikola Bajović. Goste je u ime Ministarstva odbrane BiH pozdravio brigadir Hazim Hodžić. Pukovnik Nikola Šegrt uručio je prigodne poklone predstavnicima udruženja „Bilećanac“ iz svih bivših republika SFR Jugoslavije.

Druženje se nastavilo defileom kroz grad poslije koga je organizovan prigodan kulturno umjetnički program u organizaciji opštine Bileća.

3 FOTO GALERIJA