Vijesti

Bajramski prijem u kasarni OS BiH “Božan Šimović” Čapljina povodom obilježavanja muslimanskog praznika Kurban bajrama


U organizaciji 4. pješadijske brigade i 4. bataljona logističke podrške, KL OS BiH na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, u petak 07. jula 2023. godine, upriličen je prigodan bajramski prijem i druženje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije, kao i predstavnika EUFOR-a.

Na početku prijema prisutnima se obratio u ime komandanta 4.pbr, brigadira Zdravka Reze Načelnik odjeljenja za obuku i operacije u komandi brigade, brigadir Roberto Gašić pozdravio sve goste, izrazio riječi dobrodošlice i zahvale svima koji su došli na prijem.

Prisutnima se takođar obratio brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, koji je u svojoj prigodnoj poruci istakao važnost, značaj i simboliku obilježavanja ovog velikog praznika u islamskoj tradiciji, gdje je uz srdačnu čestitku povodom Kurban bajrama pripadnicima islamske vjere, zaželio dobro zdravlje svim prisutnima i njihovim porodicama, te ličnu i porodičnu sreću.

Posebno je naglasio da je ovaj bajramski prijem dokaz istinskog života, međusobne tolerancije i zajedništva koje iskazujemo prisustvujući ovakvim skupovima

Na kraju svog obraćanja pozvao je sve prisutne na ugodno druženje uz prigodnu trpezu.

7 FOTO GALERIJA