Vijesti

Dan otvorenih vrata u 5. pješadijskoj brigadi


Tradicionalno i ove godine u povodu obilježavanja 12. godišnjice formiranja OS BiH, na lokaciji Komande 5. pbr OS BiH u kasarni i aerodromu “Dubrave” Živinice, 15. novembra 2017. godine, realizovana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su učenici iz osnovnih i srednjih škola sa područja općina Srebrenik, Tuzla, Kalesija i Živinice, njih oko 600.

Učenicima je prikazan dio operativnih sposobnosti vojne policije i izviđača kroz pokazne vježbe, što je oduševilo posjetitelje. Borbena sredstva i sisteme prikazali su djelatnici oklopno-mehanizovane jedinice i čete ABKO brTP, te vod veze 5.pbr. Sendviče i osvježenje za goste pripremili i podijelili su djelatnici 5.blp/KL.

Manifestacija „Dani otvorenih vrata“ u povodom obilježavanja godišnjice OS BiH, realizuje se i na ostalim lokacijama 5.pbr, a djelatnici brigade su još jednom na najbolji način predstavili OS BiH, posebno u smislu otvorenosti i transparentnosti OS BiH prema javnosti, što su potvrdila nasmijana lica mališana.

11 FOTO GALERIJA