Vijesti

Dragovoljno darivanje krvi na lokaciji kasarne “7.mbr” Zenica


Djelatnici 1. pješadijskog bataljona 5.pbr OS BiH stacionirani na lokaciji kasarne „7. muslimanske brigade“ Zenica, dana 10. decembra 2018. godine, realizovali su akciju dragovoljnog darivanja krv. Akciju je organizovala Komanda 1.pb/5.pbr OS BiH u koordinaciji s crvenim krstom Grada Zenica, a za potrebe Kantonalne bolnice Zenica. Cilj akcije je osiguranje rezervi krvi u stabilnim produktima i komponentama.

Akciju darivanja krvi su proveli predstavnici službe transfuziologije Kantonalne bolnice Zenica. Krv je dragovoljno darovalo 29 djelatnika 1.pb/5.pbr OS BiH. Tom prilikom su svim dragovoljnim darivaocima krvi, od strane Kantonalne bolnice i CK Grada Zenice uručeni prigodni pokloni.

Ovom prilikom, kao domaćin, pukovnik Elvir Faljić i časnik za civilno-vojnu saradnju, kapetan Fahrudin Habibović su upriličili prijem predstavnika CK Grada Zenica i predstavnika Kantonalne bolnice Zenica.

Još jednom naglašavamo da se djelatnici OS BiH, redovno odazivaju na pozive za pomoć, a posebno na humane misije u spašavanju ljudskih života. Sa svojom humanošću jačaju saradnju lokalne zajednice i OS BiH.

3 FOTO GALERIJA