Vijesti

Realizovana Glavna planska konferencija za vježbu SEL1 ocjenjivanja INF-L-BNG


Na lokaciji kasarne „7. muslimanske brigade“ Zenica 23.04.2019. godine realizovana je Glavna planska konferencija za vježbu SEL1 ocjenjivanja INF-L-BNG OS BiH.

Nosioc realizacije konferencije, na kojoj je učestvovalo 79 starješina OS BiH, bila je Operativna komanda OS BiH, koje je predvodio brigadni general dr. Kenan Dautović, zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije.

U uvodnom obraćanju, brigadni general dr. Kenan Dautović u ulozi oficir za provođenje vježbe je pozdravio sve prisutne učesnike konferencije poželivši im dobar rad, istakavši ciljeve i očekivane rezultate konferencije, kao i sam značaj ovakvog načina obučavanja djelatnika OS BiH. Pored generala Dautovića, učesnicima konferencije obratili su se: ispred ZŠ OS BiH pukovnik Hidajet Karasalihović, ispred KP pukovnik Sulejman Đulović, a ispred KOiD pukovnik Nedžad Terzić. U ime Komande 5. pbr, kao domaćina ove konferencije koji je kao domaćin dalo i najveći doprinos u pripremi i realizovanju iste obratio se komandant brigade brigadir Emir Kliko. Brigadir Kliko je u svom obraćanju poželio svim učesnicima konferencije dobrodošlicu u 5. pbr, te istakao očekivanja da će vježba biti uspješno realizovana.

Na konferenciji je izvršena analiza realizovanih zadataka koje su proistekle iz Inicijalne planske konferencije. U nastavku rada konferencije, formirane su radne grupe, koje su razvile sve potrebne planove i instrukcije, te ih prezentovale na kraju rada konferencije.

Konferenciju je zatvorio brigadni general Kenan Dautović, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije i obuku,  istakavši da su svi ciljevi konferencije ispunjeni, nakon čega je izdao zadatke i smjernice za pripremu i realizovanje Finalne planske konferencije.

5 FOTO GALERIJA