Vijesti

Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadir Morten Henriksen posjetio 3. pješadijski bataljon 5.pbr OS BiH


Delegacija NATO štaba u Sarajevu predvođena zamjenikom zapovjednika NATO štaba brigadirom Mortenom Henriksenom i predstavnicima MO BiH, 29. oktobra 2019.godine posjetili su Grad Bijeljinu i kasarnu „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Nakon završenog sastanka sa gradonačelnikom Grada Bijeljina gospodinom Mićom Mićićem  delegacija je posjetila komandu i jedinice 3/5.pbr u vojarni ,,Vojvoda Stepa Stepanović“ u  Bijeljini.

Kroz informativni brifing komandant 3/5.pbr pukovnik Roberto Gašić upoznao je brigadira Henriksena sa lokacijom, misijom bataljona, trenutnim aktivnostima jedinice te planovima za naredni period.

U svom obraćanju brigadir Henriksen zahvalio se pukovniku Gašiću na brifingu, informisao prisutne o perspektivama NATO-a i saradnji sa OS BiH.

Nakon informativnog brifinga uslijedio je obilazak lokacije i promatranje mini vježbe „Prikaz sposobnosti minobacačkog voda i prikaz alpinističkih vještina“, kroz koju su pripadnici                 3. pješadijskog bataljona prezentovali visok nivo obučenosti i osposobljenosti za izvršavanje zadataka.

Brigadir Henriksen je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zapovjedniku i postrojbi na profesionalnom odnosu i prijateljskom prijemu.

Zapovjednik bojne pukovnik Roberto Gašić zahvalio se na posjeti i izrazio  želju za nastavak dobre suradnje.

10 FOTO GALERIJA