Vijesti

Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH, posjetile 3. pješadijski bataljon 5.pbr OS BiH na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina.


Asocijacije vojno–diplomatskih predstavnika akreditiranih u Bosni i Hercegovini, posjetile su 3. bješadijski bataljon/5.pbr OS BiH, 06.11.2019. godine, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović ”- Bijeljina. Ova posjeta realizovana je na osnovu Plana saradnje MO BiH i OS BiH sa Udruženjem vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH.

Riječi dobrodošlice, u ime pripadnike 3. pješadijskog bataljona i svoje lično ime uputio je komandant kasarne, pukovnik Roberto Gašić. Nakon riječi dobrodošlice, pukovnik Gašić je kroz informativni brifing upoznao vojnodiplomatske predstavnike sa trenutnim stanjem i aktivnostima u 3/5. pbr OS BiH. Tijekom posjete, vojnodiplomatski predstavnicu su imali priliku pogledati pokazne vježbe na teme: „Rad posluge i sposobnost MB 120mm“, „Alpinističke tehnike“ i „Sposobnost jedinice prilikom napada na kasarnu od strane terorističke grupe“.

Na kraju posjete, upriličen je zajednički koktel, fotografisanje i obostrano uručenje prigodnih poklona.

8 FOTO GALERIJA