Vijesti

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi na lokaciji kasarne “7. muslimanske brigade” Zenica


Pripadnici 1. pješadijskog bataljona 5.pbr OS BiH su 18.11.2019. godine, u kasarni „7.muslimanske brigade“ Zenica, pristupili akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Ovu akciju Komanda 1/5.pbr OS BiH inkorporira u redovne aktivnosti civilno-vojne saradnje sa predstavnicima Crvenog križa Grada Zenica i Kantonalne bolnice Zenica. Ovaj događaj ima poseban značaj i težinu, kako za pripadnike OS BiH, tako i za civilne strukture, jer se daruje medikament koji drugom život znači.

Akciju su proveli predstavnici službe transfuziologije Kantonalne bolnice Zenica i tom prilikom, svim dobrovoljnim donatorima, predstavnici CK Grada Zenica su uručili prigodne poklone (osvježenje). Akciji se odazvalo 35 donatora, a 28 je uspješno darovalo krv.

Ovom prilikom, kao domaćin, Komandant 1. pješadijskog bataljona pukovnik Elvir Faljić i oficir za obuku kapetan Edin Avdibegović su upriličili prijem predstavnika CK Grada Zenica i predstavnika Kantonalne bolnice Zenica.  

Treba napomenuti da se pripadnici OS BiH, redovno odazivaju na pozive za pomoć, a posebno na humane misije u spašavanju ljudskih života . Sa svojom humanošču jačaju saradnju lokalne zajednice i OS BiH.

5 FOTO GALERIJA