Vijesti

Uspješno realizovan Kurs za razvoj vođa u 5. pješadijske brigade OS BiH


Podjelom uvjerenja o završenom kursu, 22. novembra 2019. godine od strane glavnog podoficira 5.pbr OS BiH gl.nrd. Omera Bećirevića, uspješno je okončan osnovni kurs za razvoj vođa. Tečaj je realizovan na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice u periodu od 28.10. do 22.11.2019. godine u organizaciji 5. pješadijske brigada OS BiH.

Navedeni kurs u trajanju od četiri sedmice pohađale su 44 pripadnika iz sastava 5.pbr OS BiH. Izvođači obuke, bile su starješine – podoficiri iz brigade. Završno testiranje polaznika kursa 20.11.2019. godine izvršile su starješine Komande za obuku i doktrinu OS BiH. Treba napomenuti da su svi kandidati uspješno prošli testiranje, što je dokaz da je priprema i samo izvođenje obuke realizovano kvalitetno, kao i selekcija pri odabiru polaznika kursa.

Tečaj je realizovan kroz instruktivnu nastavu, praktične vježbe, te direktnim učestvovanjem u obuci usmjerenoj na izvršenje obnašanja dužnosti vođe u OS BiH. Završetkom kursa vojnici su stekli uslov da mogu aplicirati na konkursu za prvi podoficirski čin.

Brigada će i u narednom periodu nastaviti sa ovom vrstom obuke i osposobljavanja personala sa akcentom na vojnički kadar.

6 FOTO GALERIJA