Vijesti

Inspekcija naoružanja skladno “Bečkom dokumentu 2011.”


U skladu sa „Bečkim dokumentom 2011”, 12.02.2020. godine, na lokaciji razmještaja komande 5.pbr OS BiH u Kasarni i zračnoj luci „Dubrave“ Živinice, Inspekcijski tim Sjeverne R. Makedonije predvođen pukovnikom Ljupchom Jovanovskim, proveo je inspekciju prijavljenih sredstava (oruđa) na lokaciji. U pratnji ispekcijskog tima bile su starješine iz pratećeg tima OS BiH predvođeni pukovnikom Erminom Avdović, kao i lokalnog tima predvođenog Pomoćnikom Načelnika štaba za operacije i obuku 5. pbr OS BiH brigadirom Tonijem Mišićem.

Informativni brifing o 5. pješadijskoj brigadi OS BiH, kroz koji je Inspekcijski tim Makedonije upoznat sa razmještajem komandi i jedinica 5.pbr OS BiH, organizacijsko formacijskom strukturom, stanjem personala, naoružanjem i opremom, prezentovao je brigadir Mišić.

Šef Inspekcijskog Tima Makedonije zahvalio se Lokalnom timu 5.pbr na otvorenom, kooperativnom i vrlo profesionalnom pristupu realizacije predmetne aktivnosti. Takođe je naglašeno da je prezentovani brifing bio izrazito detaljan, a odgovori na postavljena pitanja precizni i jasni, neostavljajući nimalo prostora za nejasnoće i nerazumijevanje.

Po završetku brifinga uslijedio je obilazak lokacije i inspekcija prijavljenih sredstava.

4 FOTO GALERIJA