Vijesti

Realizovan turnir u malom fudbal (FUTSAL) na nivou 5.pbr OS BiH


Na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, 25. i 26. februara 2020. godine, realizovan je turnir u malom fudbalu (FUTSAL) na nivou 5.pbr a u organizaciji 2. pješadiskog batalјona.

Na ceremoniji otvaranja turnira prisustvovao je načelnik štaba 5.pbr OS BiH brigadir Sreten Milošević. Tom prilikom je poželio sreću svim učesnicina i pozvao ih na fer i korektnu igru. Da se potrude maksimalno, a rezultati će doći sami po sebi. Nakon izlaganja i uvodne riječi, brigadir Milošević je proglasio turnir otvorenim.

Osnovni cilј ovog takmičenja bio je odabir fudbalera koji će predstavlјati 5.pbr, na takmičenja u malom fudbalu na nivou OS BiH. Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj igri, a neprikosnoveni pobjednici, ekipa 2. pješadijskog batalјona ponovo je osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto je osvojio Artilјerijski batalјon a na treće mjesto se plasirala ekipa 1.pješadijskog batalјona.

Za najbolјeg igrača turnira proglašen je OR-3 Mladen Čečura iz 2.pb, najbolјim golmana proglašen je OR-2 Ivica Vuković art. bat., a za najbolјeg strijelca proglašen je OR-3 Danijel Tomić 2.pb.

Na zatvaranju turnira, učesnicima se obratio komandant 5.pbr OS BiH brigadir Emir Kliko naglasivši značaj sporta za svakog pojedinca kao i za Oružane snage u cjelini.

Takođe, brigadir Kliko čestitao je učesnicima na fer i korektnoj igri, te od njih zatražio da u predstojećim takmičenjima iskažu svoj sportski duh, i da ulože maksimalne napore kako bi postigli najbolјi rezultat na takmičenju na nivou OS BiH. Ceremonija zatvaranja završena je uručivanjem diploma najbolјim pojedincima i ekipama.

19 FOTO GALERIJA