Vijesti

Oružane snage u pomoći lokalnoj zajednici


U sklopu nastavka civilno vojne saradnje i pružanja pomoći lokalnoj zajednici, 09.03 2020. godine, pomoćnik načelnika štaba 5.pbr OS BiH, pukovnik Halil Selimbašić i časnik za informisanje major Miodrag Pavlović, posjetili su Kliniku za psihijatriju UKC Tuzla.

Cilj ove posjete bio je uručenje skromne novčane pomoći za Adaptaciju zgrade namijenjene za Odjeljenje za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za psihijatriju u Tuzli, koju su pripadnici OS BiH sa lokacije kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice prikupili u dobrovoljnoj humanitarnoj akciji u iznosu od 1192,5 KM.

I ovom akcijom pripadnici OS BiH su pokazali svoju humanost na djelu i pružili pomoć onima kojima je pomoć potrebna.

Pukovnik Selimbašić upoznao je načelnika Klinike za psihijatriju prof.dr.sc.med. Izeta Pajevića o aktivnostima 5.pbr OS BiH po pitanju civilno-vojne saradnje te da su Oružane snage BiH opredijeljene i osposobljene za pružanje pomoći civilnim institucijama u skladu sa zakonskim procedurama.

Načelnik Klinike za psihijatriju prof.dr.sc.med. Izet Pajević je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom i spremnost za uspostavljanje saradnje sa OS BiH u njihovom domenu.

3 FOTO GALERIJA