Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, posjetio lokaciju kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice


Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, 06. aprila 2020. godine, boravio je u radnoj posjeti Komandi 5. pbr OS BiH na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice.

Kroz informativni brifing, zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, upoznat je sa organizacijsko formacijskom strukturom 5. pbr OS BiH, misijom i aktivnostima koje realizuje brigada sa težištem na mjere poduzete po pitanju COVID-19.

Gospodin Krešić je upoznao Komandu 5.pbr OS BiH sa novonastalom situacijom po pitanju COVID-19 i mjerama koje je poduzelo Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH. Istakao je da je sada odgovornost svakog pojedinca o strogom pridržavanju propisanih mjera vezano za COVID-19, naglasivši pridržavanje socijalne distance i higijene na najvećem nivou, kako bi se onemogućila transmisija virusa na pripadnike OS BiH.

Također je istakao da je stanje sa današnjim danom u OS i BiH u cjelini dobro, ali ne smijemo se opuštati, moramo zadržati borbenu spremnost na najvećem nivou i biti spremni nastaviti pružati pomoć civilnim vlastima.

Prioritet Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH je na poduzimanju mjera u borbi protiv  COVID-19.

Sam cilj posjete bio je ohrabrenje pripadnika OS BiH u borbi protiv COVID-19, sa akcentom na zaštitu ljudstva i umanjenja posljedica po Oružane snage BiH.

6 FOTO GALERIJA