Vijesti

Posjeta Zamjenika ministra odbrane BiH, gospodina Mije Krešića kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijelјini


U kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijelјina, 27.04.2020. godine, u radnoj posjeti boravio je zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove, gospodin Mijo Krešić. Komandant 3. pješadijskog batalјona, pukovnik Nebojša Jovanović, poželio je zamjeniku ministra odbrane BiH dobrodošlicu i ugodan boravak na lokaciji.

Pukovnik Nebojša Jovanović upoznao je zamjenika ministra odbrane BiH, gospodina Miju Krešića, sa organizacijsko-formacijskom strukturom i misijom batalјona, kao i sa preduzetim operativnim mjerama i radnjama u cilјu sprečavanja pojave i širenja virusne infekcije izazvane korona virusom „COVID 19“. Zamjeniku ministra odbrane BiH, prezentovane su aktivnosti saradnje sa civilnim strukturama vlasti i kriznim štabovima civilne zaštite Grada Bijelјina i opština Lopare i Uglјevik, te pregled ustuplјenih resursa OS BiH. Takođe, zamjenik ministra odbrane BiH, upoznat je sa problemima sa kojima se batalјon svakodnevno susreće u realizaciji zadataka.

Nakon brifinga uslijedio je obilazak kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijelјina, gdje se zamjenik ministra odbrane BiH, upoznao sa razmještajem jedinica i objekata na lokaciji. Zamjenik ministra odbrane BiH, gospodin Krešić, istakao je važnost preduzimanja svih preventivnih mjera i radnji na sprečavanju nastanka i širenja infekcije izazvane virusom „COVID 19“ među pripadnicima OS BiH, kao i važnost izvršavanja svih zadataka, gdje je težište pružanje pomoći civilnim strukturama vlasti.

7 FOTO GALERIJA