Vijesti

Obilježavanje Vidovdana–Krsne slave Vojske Republike Srpske /VRS/, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih


U kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini obilježen Vidovdan - Krsna slava Vojske Republike Srpske /VRS/, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih.

Svečanost je otpočela Svetom liturgijom i obredom lomljenja slavskog kolača uz prisustvo velikog broja zvanica,  predstavnika  institucija Republike Srpske, uprave Grada Bijeljina,  penzionisanih stariješina i vojnika Vojske Republike Srpske,  te pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa drugih lokacija.

Komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović istakao je da je ogroman doprinos u stvaranju Republike Srpske dala Vojska Republike Srpske i da je obaveza pripadnika bataljona da čuvaju njene vrijednosti, te da ovo je jedan od načina na koji mi obilježavamo važne datume VRS i njegujemo tradicije Republike Srpske. Podsjetio je da tradiciju Vojske Republike Srpske nastavlja da baštini 3. pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Nebojša Jovanović je napomenuo da je danas i slava prvog vojnog hrama u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović" posvećenog Svetom mučeniku knezu Lazaru i svim svetim mučenicima srpskim.

U sklopu obilježavanja Vidovdana, Krsne slave 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i Krsne slave Spomen-hrama, pripadnici bataljona organizovali su i priredili Vidovdanske sportske aktivnosti, sportsko takmičenje u malom fudbalu i streljaštvu vazdušnom puškom, a primarni cilj ovih manifestacije je sjećanje na Vojsku Republike Srpske,  njegovanje njenih tradicija, zatim druženje i razvijanja dobrih međuljudskih odnosa te podsticanja sportskog duha.

6 FOTO GALERIJA