Vijesti

Posjeta zamjenika komadanta NATO štaba brigadira Mortena Henriksena


Na lokaciji kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak 2. septembra 2020. godine upriličena je posjeta zamjenika komandanta NATO štaba brigadira Mortena Henriksena. Pored brigadira Henriksena u posjeti su boravili i komadant 5.pješadijske brigade OS BiH brigadir Emir Kliko, načelnik općine Kiseljak gospodin Mladen Mišurić Ramljak, te zamjenik komandira Policijske stanice Kiseljak gospodin Josip Grubešić. Predmet posjete bio je upoznavanje sa trenutnim stanjem u 2.pješadijskog bataljona.

Na početku posjete komadant 2.pješadijskog bataljona pukovnik Ilija Miličević je uz prisustvo ključnog  personala komande i podređenih jedninica, kroz informativni brifing upoznao brigadira Henriksena sa trenutnim  uslovima života i rada na lokaciji, organizacijskom strukturom naše jedinice, te sa najznačajnijim zadacima i aktivnostima koje je naša jedinica uspješno realizovala tokom protekle godine, kao i sa planiranim aktivnostima za ostatak tekuće i za narednu godinu.

Tokom informativnog brifinga naglašeni su ključni zadaci jedinice, a također su identificirani svakodnevni problemi u realizaciji zadataka, te glavni ometači kvalitetnijeg procesa provedbe obuke.

6 FOTO GALERIJA