Vijesti

Posjeta zamjenika ministra odbrane BiH gospodina Mije Krešića


Na lokaciji kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak 30. septembra 2020. godine u najavljenoj posjeti boravio je zamjenik Ministra odbrane BiH gospodin Mijo Krešić. Osim gospodina Krešića u posjeti je bio i generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije.

Komadant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Ilija Miličević je, uz prisustvo ključnog personala komande i podređenih jedinica, kroz informativni brifing upoznao prisutne sa trenutnim uslovima života i rada na lokaciji, organizacijskom strukturom jedinice, te sa najznačajnijim zadacima i aktivnostima koje je jedinica uspješno realizovala tokom protekle i ove godine, kao i sa planiranim aktivnostima za ostatak tekuće i za narednu godinu.

Tokom informativnog brifinga naglašeni su ključni zadaci jedinice, a također su identificirani svakodnevni problemi sa kojima se susreće  jedinica u svakodnevnom realizovanju operativnih zadataka.

Gospodin Krešić je izrazio zadovoljstvo time što je kroz brifing pukovnika Miličevića dobio potpunu sliku trenutnog stanja na lokaciji, te uslovima života i rada pripadnika 2. pješadijskog bataljona. Također je poseban akcent stavio na važnost promocije vojnog poziva, te uputio pohvale komandi 2. pješadijskog bataljona na uloženim naporima na ovom izuzetno važnom polju za OS BiH.

Nakon završetka brifinga, gospodin Krešić i generalmajor Ivica Jerkić su u pratnji pukovnika Miličevića obišli lokaciju, upoznavši se sa trenutnim stanjem objekata u kojima su smješteni personal i materijalno tehnička sredstva 2.pješadijskog bataljona.

Ova posjeta je realizovan u sklopu redovitih obilazaka lokacija i jedinica OS BiH.

6 FOTO GALERIJA