Vijesti

U 5.pješadijskoj brigadi OS BiH obilježen 8. mart Međunarodni Dan žena


Povodom obilježavanja 8. marta Međunarodnog dana žena, u Komandi 5.pbr OS BiH na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, 09. marta 2021. godine, upriličen je svečani prijem za pripadnice OS BiH raspoređene u jedinicama 5. pbr OS BiH.

Pripadnice je primio komandant 5.pbr OS BiH brigadir Emir Kliko, čestitavši im Međunarodni dan žena, poželivši im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i mnogo uspjeha u daljem radu.

U opuštenoj atmosferi, uz prigodan koktel pripadnicama Komande 5.pbr OS BiH uručeni su skromni pokloni, kao mali, ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan i nesebičan rad i zalaganje. Ovim već tradicionalnim obilježavanjem Dana žena, pripadnici brigade žele između ostalog da istinski iskažu i pruže punu podršku kolegicama u njihovim nastojanjima u izvršavanju vojničkih zadataka.

Takođe, na lokacijama razmještaj jednica 5.pbr OS BiH, komandanti podređenih jedinica,  upriličili su prijeme za pripadnice raspoređene na lokacijama razmještaja jedinica.

7 FOTO GALERIJA