Vijesti

Posjeta vojnog muftije Hadis ef. Pašalića i glavnog imama Oružanih snaga BiH Nesib ef. Hadžića 5. pješadijskoj brigadi OS BiH


Na osnovu Plana predramazanskih aktivnosti, lokaciju kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, 23.03.2021. godine posjetili su vojni muftija Hadis ef. Pašalić i glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić.

U vremenu od 10:30 - 11:30 vojnog muftiju i glavnog imama primili su komandant lokacije brigadir Emir Kliko i brigadni imam Sejdalija ef. Hrnjić. Tom prilikom domaćini su muftiju i glavnog Imama upoznali o načinu i organizaciji cjelokupnog života i rada na lokaciji sa posebnim osvrtom na vjerski život muslimana u ovoj novonastaloj situaciji pandemije COVID-19.

Nakon ovog prijema svi prisutni su se uputili ka vojnom mesdžidu radi obavlјanja vjerskog obreda. Po završetku podne-namaza muftija i glavni imam dali su kratke poruke povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana i poželili da virusna kriza protekne sa što manjim posljedicama naših pripadnika i članova njihovih porodica, te da isposte mjesec Ramazan u zdravlјu.

5 FOTO GALERIJA