Vijesti

Posjeta učenika srednje škole Kreševo


Povodom promocije vojničkog poziva u kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku je realizovana posjeta učenika srednje škole Kreševo.

Ova manifestacija u organizaciji 2.pješadijskog bataljona 5.pješadijske brigade OS BiH je događaj, kojem se podjednako raduju i naši dragi gosti i pripadnici naše jedinice. Tokom manifestacije, kasarnu „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak posjetilo je 20 učenika Srednje škole Kreševo. Pripadnici 2.pješadijskog bataljona su svim posjetiocima dočarali dio iz svakodnevnog vojničkog života. Posjetioci su upoznati sa uslovima rada u kasarni, te im je prezentovan dio zadataka koje sa sobom nosi vojnički poziv, uz nadu da će neko od učenika u budućnosti postati pripadnik OS BiH.

U sklopu taktičko-tehničkog zbora na poligonima kasarne predstavljeno je naoružanje i oprema kojom raspolaže 2/5.pbr. Pored toga, u brifing sali komande bataljona prikazan je i kratki video koji prikazuje izvođenje obuke i taktičkih vježbi pripadnika 2. pješadijskog bataljona. Također, za posjetioce je bilo veoma zanimljivo pogledati demonstraciju seta vježbi iz borilačkih vještina koju su u sportskoj dvorani prezentovali naši pripadnici među kojima je bio i poručnik Ivan Krajina koji je predstavljao OS BiH na Svjetskim vojnim igrama u Republici Kini. Za sve posjetioce osiguran je vojnički grah u restoranu kasarne „Mato Lučić- Maturica“ Kiseljak. Po završetku manifestacije, pukovnik Ilija Miličević, komandant 2. pješadijskog bataljona, zahvalio se predstavnicima škole na posjeti. Organizirajući ovu manifestaciju, stekli smo uvjerenje da smo potpuno uspjeli u svojoj namjeri, ispunjavajući misiju Oružanih snaga BiH, jer sudeći po zadovoljstvu i osmijesima na licima učenika, još jednom smo pokazali da su Oružane snage BiH otvorene i transparentne za sve oblike saradnje sa lokalnom zajednicom.

9 FOTO GALERIJA