Vijesti

Nastavak vježbe “VIKING 22”


U skladu sa planiranom dinamikom realizovan je i peti dan vježbe “VIKING 22”, čime su aktivnosti predviđene kroz scenario dosegle svoju kulminaciju.

Pripadnici 5. pješadijske brigade OS BiH daju puni doprinos uspješnoj realizaciji vježbe, kako u planskim procesima, tako i rješavajući raznovrsne zadatke kreirane od strane kontrole vježbe.

Kako bi vježbi dali što realniju dimenziju realizuju potrebnu koordinaciju sa svim učesnicima, te po svim funkcijama sa pretpostavlјenom komandom snaga u čijem sastavu učestvuju na vježbi.

Sastanci sa civilnim organizacijama, policijom, predstavnicima lokalnih vlasti na koordiniranju aktivnosti i rješavanju različitih pitanja predviđenih kroz scenario vježbe doprinose tome da se unaprijede i procedure civilno-vojne saradnje.

Inače, vježba “VIKING 22” je kreirana da promoviše i unaprijedi međusobno razumjevanje, povjerenje, kooperaciju i interoperabilnost između svih snaga, organizacija i ureda, kao i personala, kako vojnog, tako i civilnog koje je uzelo učešće u vježbi.

11 FOTO GALERIJA