Vijesti

Zajednički iftar na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice


U sklopu realizacije ramazanskih aktivnosti 18.04.2022 godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice upriličen je tradicionalni ramazanski iftar.

Zajedničkom iftaru su prisustvovali načelnik zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović te ostali aktivni i penzionisani generali, Vojni muftija Hadis ef. Pašalić, Tuzlanski muftija dr. Vahid ef. Fazlović, predstavnici MO i ZŠ OS BiH, predstavnici iz sastava OK OS BiH i KP OS BiH, pripadnici OS BiH sa lokacije kasarne i aerodorma „Dubrave“ Živinice, te brojni gosti i zvanice iz vjerskog, političkog i javnog života.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice brigadnog imama Sejdalije ef. Hrnjića, iftarsku dovu je proučio direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed ef.Hatunić.

U svom obračanju brigadni imam Sejdalija ef. Hrmjić je između ostalog rekao da je zajednički iftar na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice postao tradicija i da u ovom najodabranijem plemenitom mjesecu u Islamu, pripadnici OS BiH sa ove lokacije ponosno i sa radošču čekaju ovaj dan kako bi zajednički iftarili sa svojim radnim kolegama, prijateljima, komšijama, te ostalim brojnim gostima.

U ugodnom iftarskom ambijentu, dobrodošlicu i izraz zahvalnosti prisutnim gostima je zaželio domačin iftara, komadant 5.pbr brigadir Emir Kliko. U nastavku svoga obračanja brigadir Kliko je naglasio da u ovom najodabranijem mjesecu u Islamu Bog uvećava nagradu i zato mu se muslimani raduju, a tu svoju radost uvijek smo djelili sa našim komšijama i prijateljima jer ovakvo okupljanje zasigurno predstavlja najveću vrijednost našeg života. Na kraju svoga govora brigadir Kliko se zahvalio na istinskom  zalaganju svih pripadnika OS BiH sa lokacije kasarne i aerodoroma „Dubrave“ Živinice kao i svima drugima koji su dali nemjerljiv doprinos u organizaciji i realizaciji ovog zajedničkog iftara.

Nakon zajedničkog iftara u vojnom mesdžidu se klanjao teravih namaz, poslije kojeg se nastavilo zajedničko druženje.

12 FOTO GALERIJA